تبلیغات
آموزش آشپزی دلفی و مارینت - حلوای جوانه گندم
چهارشنبه 6 مرداد 1389

حلوای جوانه گندم

• نوع مطلب: حلواها ،
• نوشته شده توسط: نیوشا













حلوای جوانه گندم

آرد جوانه گندم : 300 گرم

آرد سبوس دار گندم : 200 گرم

خرما : 250 گرم

روغن کنجد : 150 گرم

دارچین و هل و گشنیز وبادیان : به میزان دلخواه

پودر پسته و هل برای تزیین

آب : به مقدار کافی

آرد گندم را تفت داده بدون روغن . بعد روغن کنجد را ریخته و آرد سبوس دار را تفت داده و هم می زنیم . آرد که تفت خورد آرد جوانه گندم را ریخته و هم میزنیم . آرد جوانه گندم نیازی به تفت زیاد ندارد .

سپس خرمای بی هسته را ریخته بعد آب را ریخته و مرتب هم میزنیم زمانی که خوب مخلوط شد ادویه را ریخته ووقتی آبش بخار شد در سینی پهن می کنیم .

نکته : آب و خرما را که اضافه کردیم حرارت را کم می کنیم تا آبش بخار شود

و کف سینی را چرب می کنیم و ادویه را می پاچیم و حلوا را ریخته و فشار می دهیم و رویش را با مغز پسته و هل تزیین می کنیم .

گندم را خیس کرده 24 ساعت لای دستمال نخی در آبکش گذارده و 4 تا 5 روز آب زده تا جوانه رشد کند ولی نباید جوانه سبز شود .سفید که شد خشک می کنیم و برای کماج و حلوا استفاده می کنیم .

 

خواص درمانی جوانه گندم در ادامه مطالب
جوانه ها به ویژه جوانهٔ گندم به سبب برخورداری از مقادیر زیاد مواد معدنی و ویتامین، خاصه ویتامین های C و E، برای حفظ شادابی پوست بسیار موثر هستند و از همین رو، در تهیهٔ انواع کرم ها و لوسیون های تقریتی از عصارهٔ آنها سود می جویند. با قرار دادن جوانهٔ گندم در سبد غذائی روزانه، می توان از صرف هزینه های کلان برای خرید اقسام کرم های ضدچروک و لک، که از مادهٔ طبیعی مزبور فراهم می شوند، خودداری کرد.

جوانهٔ گندم به علت داشتن ویتامین های E و C، یک ضدلک قوی است و مصرف آن به صورت خوراکی یا ماسک، از ایجاد لکه های ناشی از آفتاب جلوگیری می کند. در ضمن جوانهٔ گندم، خاصیت نرم و مرطوب کنندگی داشته و برای پوست های خشک مفید است. از بروز چین و چروک های ریز ناشی از خشکی پوست ممانعت می کند و به واقع یک ضدچروک قوی نیز شمرده می شود. وانگهی، ویتامین های گروه B به ویژه B۵، بیوتین و اسیدفولیک توأم با روی و آهن در جوانهٔ گندم، برای تقویت موها، رفع خشکی، ریزش موها و جلوگیری از سفیدی زودرس آنها اثر دارد. شما می توانید از فواید مادهٔ غذائی یاد شده به شکل خوراکی یا با تهیهٔ ماسک های تقویتی سود بجوئید. به هنگام خرید جوانهٔ گندم، توجه کنید که جوانه، ترد باشد و بوی تازگی از آن متصاعد شود. ضمناً از خرید جوانه های لزج و مرطوب بپرهیزید. توجه داشته باشید آرد جوانهٔ گندم که در اکثر فروشگاه های مواد غذائی یافت می شود، به سبب فرآیندهای گرمائی شدید که برای تهیهٔ آن صورت می گیرد، نظیر جوانهٔ گندم دارای ارزش غذائی نیست و نباید جایگزین مصرف جوانهٔ گندم خام شود.

جوانهٔ گندم یکی از مواد غذائی لازم و ضروری است. زمانی که جوانه می زند، تغییر شکل داده و آمیزه ای بس ارزشمند به دست می آید. صد گرم جوانهٔ گندم ۷۱ میلی گرم کلسیم، ۱۰۵۰ میلی گرم فسفر و ۳۴۲ میلی گرم منیزیم دارد. برای تهیهٔ جوانهٔ گندم لازم است گندمی سالمی که خرد و شکسته نباشد تهیه کرده، آن را کاملاً شسته و در ظرفی محتوی آب نیم گرم بریزید و بگذارید تا ۲۴ ساعت خیس بماند. سپس آن را در ظرفی که زیاد گود نباشد، ریخته و مرطوب نگاه دارید و هر روز آن را مرطوب کنید. گندم بعد از سه تا چهار روز (در تابستان زودتر) جوانه می زند. پس از آنکه جوانه های سفید رنگ بیرون آمد، می توان بلافاصله آن را مصرف کرد. دقت کنید هر روز این کار را برای مصرف روزهای بعد انجام دهید. بهترین طرز مصرف آن است که روزی سه الی چهار قاشق غذاخوری از جوانه را با سالاد مخلوط کرده و میل کنید.

جوانهٔ گندم را به مقدار زیاد مصرف نکنید زیرا این مادهٔ غذائی بسیار مقوی و مغذی است. کسانی که مبتلا به فشارخون بالا بوده و یا مستعد این عارضه هستند باید در مصرف این مادهٔ غذائی، جانب احتیاط را رعایت کنند.



نظرات()

 

page rank google پیج رانك گوگل این وب